Gratis verzending vanaf €29,95 | Verzending 2-3 werkdagen
Wat te doen met een oude telefoon?

Wat te doen met een oude telefoon?

Wat te doen met een oude telefoon?

Iedereen heeft er wel één een oude telefoon die je niet meer gebruikt en onder het stof ligt. Je vindt het hartstikke zonde om je telefoon onder het stof te laten liggen. Wat moet ik ermee doen vraag je jezelf af? Er zijn vele opties die je met je oude telefoon kunt doen als je niet weet wat je ermee aan moet. In deze blog kom je meer te weten wat je nog niet wist wat je met je oude telefoon kunt doen

Geef je telefoon een tweede leven!

Als je je oude telefoon niet meer gebruikt kun je als optie hebben om het te verkopen. Hierdoor ben niet alleen jij maar ook de nieuwe eigenaar van je telefoon blij.

Platformen die je kunt gebruiken om je oude telefoon te verkopen zijn: Marktplaats en Facebook. Als je je oude telefoon gaat verkopen is het van belang dat je de juiste handelingen hebt uitgevoerd. Je wilt natuurlijk niet dat de nieuwe eigenaar van je telefoon al je foto’s kan inzien of informatie over jezelf. Hieronder geven je een paar handelingen die je moet verrichten voordat je je telefoon verkoopt:

  • Maak een back-up:

Als je je telefoon verkoopt is het van belang dat al jouw gegevens worden overgezet op je nieuwe telefoon en je niet al je gegevens kwijtraakt. Maak daarom eerst een back-up voordat je je telefoon verkoopt.

  • Telefoon instellen naar fabrieksinstellingen: 

Wat ik al eerder zei wil je liever niet dat de nieuwe eigenaar al je foto’s en berichten ziet. Zet daarom je telefoon weer terug naar fabrieksinstellingen. Als de nieuwe eigenaar jouw telefoon opstart ziet hij ten eerste niet al jouw berichten en foto’s en ten tweede kan diegene zelf weer als nieuw beginnen.

  • Verwijder alle kaartjes:

Het is erg belangrijk dat je je simkaart en geheugenkaart verwijdert anders kan diegene jouw telefoonnummer gebruiken en jouw persoonlijke bestanden gebruiken. Dat wil je natuurlijk niet dat diegene gebruik maakt van jouw gegevens daarom is het van belang dat je alle kaartjes eruit haalt.

  • Maak je toestel schoon:

Nu de binnenkant is opgeschoond wil je natuurlijk ook de buitenkant schoon hebben. Als er iets kapot is zoals de screen protector is het van belang dat je het vervangt. De nieuwe eigenaar vindt het namelijk fijn om een telefoon te krijgen die net als nieuw is. Als jouw screen protector kapot is kun je onze Mobilise Clear 2-pack Screen Protector Apple iPhone. Hierin vind je een screen protector terug met daarbij een microvezel doekje die je kan gebruiken om je telefoon schoon te maken en een scraper die ervoor zorgt dat je geen luchtbellen in je beeldscherm krijgt.

  • Verzamel accessoires:

Je wilt natuurlijk je telefoon als een pakket verkopen zorg daarom voor een oplader en oordopjes die er bij het toestel werd geleverd. Vermeld dit ook in je beschrijving als je het verkoopt.

  • Maak goede foto’s: 

Door goede foto’s te maken van je toestel, maak je het product niet alleen aantrekkelijker maar weet de koper ook beter waar die aan toe is. Zorg voor goed licht en een duidelijke invalshoek en laat de smartphone van alle kanten zien

Lever je oude telefoon in!

Niet iedereen heeft tijd en geld voor een nieuwe telefoon daarom kun je mensen verassen door ze een oude telefoon te geven. Wat zou nou de reden zijn dat je je oude telefoon in je la laat liggen terwijl je er iemand anders blij mee kunt maken?

Je hebt verschillende goede doelen die oude telefoons inzamelen. De goede doelen zorgen ervoor dat jouw telefoon wordt gerecycled en de opbrengt wordt besteed aan het goede doel.  De Cliniclowns en SOS Dolfijn hebben bijvoorbeeld dit soort acties. Het fijne hieraan is dat je je steentje bijdraagt aan het milieu en het goede doel en je je oude telefoon hebt opgeruimd.

Eén oude telefoon omzetten naar beveiligingscamera!

Je oude telefoon is erg traag en er zit niet genoeg geheugen in om het nog als een telefoon gebruiken en meestal is de camera nog wel intact. Dat is erg zonde als je je oude telefoon niet meer gebruikt. Gebruik daarom je oude telefoon als beveiligingscamera. Installeer op je oude telefoon de app IP-webcam. Hierdoor kun je makkelijk en snel meekijken op alle camera’s. Ook kun je de webcam gebruiken om je kind in de gaten te houden. Het enige wat je in de gaten moet houden is dat de batterij erg snel kan leeglopen. Zorg daarom ervoor dat je oude telefoon aan het stroom zit.

Wat doen wij met oude telefoons?

Oude telefoons komen bij ons altijd goed van pas! Wij gebruiken namelijk al onze oude telefoons om mee te shooten als er bijvoorbeeld een nieuwe collectie van Candy Case is uitgebracht. Hierdoor kunnen we jullie een goed beeld geven hoe elk telefoonhoesje eruitziet en staat bij een telefoon. Neem een kijkje op ons Instagram account en klik bij onze hoogtepunten op: Behind the scenes. Hierin geven we je een kijkje achter de schermen bij bijvoorbeeld fotoshoots en meer.