Gratis verzending vanaf €29,95 | Verzending 2-3 werkdagen
Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoonhoesje voor je iPhone?

Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoonhoesje voor je iPhone?

Waar moet je op letten bij het kopen van een telefoonhoesje voor je iPhone?

Jouw telefoon is een kostbaar bezit, dus het zou zonde zijn als je deze laat vallen. De smarthphones van tegenwoordig zijn allemaal uitgevoerd met een groot scherm, die daardoor helaas ook gevoelig is voor barsten als je deze laat vallen. Een telefoonhoesje kan jouw iPhone beschermen bij vallen en dus tegen barsten, maar waar moet je nou op letten bij het kopen van een telefoon hoesje? In dit blog vertellen wij jou er alles over.

Hoe bescherm je jouw iPhone het beste bij een val?

De meest belangrijke reden om een hoesje voor jouw iPhone aan te schaffen, is om deze te beschermen. Vroeger bij een Nokia 3310, had je ze namelijk niet nodig. Die kon je laten vallen wat je wilde, maar hij bleef werken. Echter bij de opkomst van de smarthpones, werden de mobiele telefoons niet alleen duurder maar ook direct een stuk kwetsbaarder. Het touchscreen van je iPhone kan gemakkelijk barsten bij een val en vaak is het best wel kostbaar om deze te laten vallen.

Bij het kiezen van een hoesje voor jouw telefoon is het daarom allereerst ook slim om te gaan kijken of deze jouw telefoon wel optimaal beschermt bij een val. Veel telefoonhoesjes hebben tegenwoordig al een extra dikke opstaande rand, wat er voor zorgt dat jouw scherm niet de grond raakt bij een val. Daarnaast zie je dat veel telefoonhoesjes gemaakt zijn van een flexibel siliconen of TPU die er voor fungeren als een soort bumber. Bij een val, vangt dit hoesje dan ook direct de schok op waardoor jouw telefoon bespaart blijft. Er zijn zelfs diverse hoesjes uitgevoerd moet een ingebouwde bumber, dit is een extra bescherming op de hoeken. Het voordeel van een softcase cover ten opzichte van een hard case cover, is dat een hard case cover niet mee veert bij een val en in het ergste geval zelfs breekt. Een softcase hoesje is dus echt hufterproof.

Wil je er zeker van zijn dat jouw scherm extra beschermt is? Kijk dan eens naar een screenprotector. Dit extra laagje op jouw scherm zorgt er voor dat jouw eigen touchscreen niet direct beschadigd als jouw telefoon toch lelijk neer komt.

Kies voor een telefoonhoesje die om jouw iPhone past

Omdat een hoesje bedoelt is om jouw telefoon te beschermen, is het belangrijk dat deze goed om jouw telefoon past. Een hoesje die al enkele millimeters te groot is, kan er voor zorgen dat deze gemakkelijk afglijd en daardoor toch jouw telefoon beschadigd raakt. Kies daarom altijd voor een telefoonhoesje die past bij jouw type iPhone. Er zijn echter wel een aantal modellen die dezelfde afmetingen hebben, waardoor je ook dat hoesje voor jouw telefoon kunt gebruiken. Hieronder hebben wij deze modellen voor je op een rijtje gezet:

  • iPhone 6, 6S, 7, 8 & SE
  • iPhone 6 plus, 6s plus, 7 plus en 8 plus
  • iPhone 11 en iPhone XR
  • iPhone 11 pro, iPhone XS, iPhone X
  • iPhone 11 pro max, iPhone XS max
  • iPhone 12, iPhone 12 pro
  • iPhone 13, iPhone 13 pro

Goedkope telefoonhoesjes

Je wilt misschien niet altijd te veel geld uit geven aan een telefoonhoesje, dus je bent misschien op zoek naar een goed en sterk hoesje die ook nog eens betaalbaar is. Goedkoop hoeft niet altijd meteen duurkoop te betekenen, maar wel is het belangrijk om goed te kijken of het hoesje wel optimaal jouw telefoon beschermt. Wanneer dat niet het geval is, ben je vaak meer geld kwijt wanneer je jouw telefoon zou moeten laten maken.

Hippe telefoonhoesjes

Eerlijk is eerlijk. Onze telefoon is ook steeds meer een accessoire geworden, dus je hoesje mag er ook gewoon leuk en hip uit zien. Dus kijk vooral naar wat er bij jou past. Misschien ga je wel voor een toffe (marmer) print of voor een leuk kleurtje zoals roze, paars of groen. In onze webshop vind je diverse betaalbare én hippe hoesjes die ook nog eens jouw iPhone optimaal beschermen. Klik hier om onze collectie te bekijken.